LIOFILIZAT Z SHIITAKE

Liofilizacja czyli suszenie przez wymrażanie odbywa się zawsze z produktu zamrożonego z pominięciem fazy ciekłej i zapoczątkowane zostało w USA i byłym Związku Radzieckim na potrzeby żywienia załóg kosmicznych.

SHIITAKE LIOFILIZOWANE nie traci   wartości świeżego produktu - grzybów shiitake, zachowuje barwę, aromat, witaminy oraz wszystkie prozdrowotne właściwości i wszystkie składniki odżywcze , jest wygodne w stosowaniu, można spożyć w każdych warunkach.

LIOFILIZAT SHIITAKE wykorzystywany jest do produkcji leków i suplementów diety, kosmetyków, napojów oraz zdrowotnych nalewek a także w przemyśle spożywczym oraz w domowej kuchni jako dodatek do sosów, zup, wędlin, pasztetów, past i różnego rodzaju serów a także do wypieku zdrowych słodkości.

W celu wsparcia systemu immunologicznego, profilaktycznie wskazane jest spożywanie 1 płaskiej łyżeczki liofilizatu dziennie w następującej postaci:

- 1 łżeczka liofilizatu,1-2 łżeczek siemienia lnianego,         1/2 łżeczki kakaa ( Mg ) zalać gorącą wodą, wymieszać, odczekać kilka minut, osłodzić miodem lub cukrem, można dodać mleko i wypić

- 1 łyżeczkę liofilizatu wymieszać z jogurtem naturalnym i zjeść

- 1 łyżeczkę liofilizatu rozpuścić w bulionie

Dawkę liofilizatu należy zwiększyć do 2-3 łyżeczek dziennie w przypadku wystąpienia objawów chorobowych do wspomagania leczenia .

Liofilizat shiitake pakowany jest w opakowania od 25 gram do 100 gram  i jest dostarczany w zależności od ilości listownie  lub kurierem.

TEL. 509 537 532 lub 509 808 902