LIOFILIZAT Z SHIITAKE
Liofilizacja czyli suszenie przez wymrażanie odbywa się zawsze z produktu zamrożonego z pominięciem fazy ciekłej i zapoczątkowane zostało w USA i byłym Związku Radzieckim na potrzeby żywienia załóg kosmicznych.
SHIITAKE LIOFILIZOWANE nie traci wartości świeżego produktu - grzybów shiitake, zachowuje barwę, aromat, witaminy oraz wszystkie prozdrowotne właściwości i wszystkie składniki odżywcze , jest wygodne w stosowaniu, można spożyć w każdych warunkach.
LIOFILIZAT SHIITAKE wykorzystywany jest do produkcji leków i suplementów diety, kosmetyków, napojów oraz zdrowotnych nalewek a także w przemyśle spożywczym oraz w domowej kuchni jako dodatek do sosów, zup, wędlin, pasztetów, past i różnego rodzaju serów a także do wypieku zdrowych słodkości.
W celu wsparcia systemu immunologicznego, profilaktycznie wskazane jest spożywanie 1 płaskiej łyżeczki liofilizatu dziennie w następującej postaci:
- 1 łżeczka liofilizatu,1-2 łżeczek siemienia lnianego, 1/2 łżeczki kakaa ( Mg ) zalać gorącą wodą, wymieszać, odczekać kilka minut, osłodzić miodem lub cukrem, można dodać mleko i wypić
- 1 łyżeczkę liofilizatu wymieszać z jogurtem naturalnym i zjeść
- 1 łyżeczkę liofilizatu rozpuścić w bulionie
Dawkę liofilizatu należy zwiększyć do 2-3 łyżeczek dziennie w przypadku wystąpienia objawów chorobowych do wspomagania leczenia .
Liofilizat shiitake pakowany jest w opakowania od 25 gram do 100 gram i jest dostarczany w zależności od ilości listownie lub kurierem.
TEL. 509 537 532 lub 509 808 902